Komunikace přes internet


Snadná a rychlá

Když jsme se chtěli v minulosti spojit třeba s nějakým kamarádem na dálku, tak jsme mu mohli zavolat či napsat SMS, akorát jsme za to patřičně zaplatili. Možnosti v dnešní době jsou o poznání dále, protože je tu internet, který poskytuje velmi rychlé spojení. Můžeme si tak velmi snadno psát s přáteli, kteří jsou třeba v úplně jiné části světa a to zadarmo.

svítící kabely

Úplně zadarmo to přeci jen není, protože za připojení domácnosti platíme každý měsíc určitý poplatek, který vzhledem k neomezenému používání není nijak velký, akorát cena balíčku závisí na tom, jak rychlé připojení vyžadujeme. Kromě psaní můžeme mezi sebou sdílet všemožný obsah a pořádat také videohovory, které sice fyzický kontakt nenahradí, ovšem je to zase o krok dále než jen pouhé vypisování. Klidně můžeme mít skupinový videohovor, kde můžeme probírat s ostatními všemožné věci, proto se běžně využívá také při zaměstnání.

Bezpečnost

Díky snadnému spojení s ostatními lidmi je to také prostředek pro mnoho lidí, jak si najít třeba nějakého nového kamaráda, s kterým si budou moci dobře popovídat. Zde už je zapotřebí být však opravdu dost opatrný, protože nikdy nevíme, kdo je skutečně na druhé straně obrazovky a jaké má záměry. Může se jednat třeba o velmi zákeřného podvodníka, který se tváří jako Váš kamarád a následně Vás nějakým podvodem obere o dost velkou sumu peněz.

virtuální bezpečnost

Ještě zranitelnější jsou mnohdy děti a senioři, takže je zapotřebí, aby každý člověk pohybující se na internetu dodržoval základní bezpečnostní zásady. Nepříjemné je totiž i to, když se do našeho počítače dostane nějaký vir, který může získat data od bankovnictví, naše osobní data či různá hesla a podobně. Útočník nás následně může vydírat. Rozhodně je zapotřebí hlásit to na policii, ovšem ne vždy se pachatele podaří vypátrat a naše peníze tak můžou být navždy pryč.

You may also like...